Uudis

Daisy Kudre-Schnyder võitis MK-etapil hõbemedali

Daisy Kudre-Schnyder võitis MK-etapil hõbemedali

Norras Beitostølenis jätkuvatel MK-sarja võistlustel võitis Daisy Kudre-Schnyder täna sprindidistantsil hõbemedali.

Veel poolel rajal võistlust 12 sekundiga juhtinud Kudre-Schnyder pidi finišis tunnistama rootslanna Linda Lindkvisti paremust ja nii vahetasid eilne kuld ja hõbe täna positsioonid. Lindkvistil kulus naiste 3,2 km pikkuse ja 110 tõusumeetriga raja läbimiseks 12.59 ning Daisy Kudre-Schnyder lõpetas temast 12 sekundit nõrgema ajaga. Kolmandaks tuli, nagu eilsel lühirajalgi Lindkvisti koondisekaaslane, siin teise järjestikuse pronksi võitnud Lisa Larsen (+ 0.17). Neljandaks jäi pärast nelja-aastast pausi suusaorienteerumises oodatult tugeva come-back’i teinud rootslanna Tove Alexandersson (+0.29).

Eestlannadest said Doris Kudre 17. koha (+02.09) ja Liis Marii Kaso 34. koha (+05.11).

„Tänane sprindirada oli kaardilugemiselt väga kiire, tuli teha palju väikseid valikuid ja kiireid otsuseid. Füüsiliselt oli rada väga-väga raske, tõusud olid korralikud, “ kommenteeris Daisy Kudre-Schnyder finišis. Ta tunnistas, et enne võistlust oli tal taas keeruline end eelkõige vaimselt sajaprotsendiliselt kokku võtta ja võistlusvalmis olla. “Kraabin siin viimaseid, eelkõige vaimseid jõuvarusid kokku. Tehniliselt tuligi välja väga hea sõit, aga füüsiliselt läks lõpp ikka väga raskeks. Tänane võitja Linda Lindkvist haiguse tõttu eelmisel nädalal Lätis EMil ei võistelnud ja seetõttu on tal kindlasti rohkem värskust kehas,“ tunnistas Kudre-Schnyder. Siiski usub eestlanna, et homseks jälitussõiduks, kui starditakse vastavalt tänastele tulemustele, on tal väga hea stardipositsioon ja homseks eesmärgiks on tal MK-sarjas võimalikult kõrgeid punkte koguda.

Meeste sprindivõistlus lõppes haruldase poodiumiga, kus jagati välja üks kuldmedal, mille võitis Jörgen Baklid Norrast ajaga 12.31, ja lausa kolm hõbemedalit, mille võitsid rootslane Jonatan Stahl Rootsist ning soomlased Niklas Ekström ja Aapo Viippola. Kõik nad kaotasid võitjale 32 sekundiga. Hõbemedalist sekund nõrgema ajaga viies koht kuulus samuti soomlasele, selle sai Eevert Toivonen. Eesti meeste kiireim oli täna 18-aastane Olle Ilmar Jaama, kes võitis oma venda Mattist 3 sekundiga ning saavutas U23 arvestuses kõrge 8. koha.

Eesti meeste tulemuste väljavõte finišiprotokollist:

19. Olle Ilmar Jaama +01:17

21.  Mattis Jaama +01:20

30. Kevin Hallop +01:32

32. Andres Rõõm+01:41

42. Timo Kudre +02:09

47. Sander Pritsik +02:26

57. Chris Marcus Krahv +05:01

Täielikud tulemused: https://orienteering.sport/event/ski-orienteering-world-cup-round-3/sprint/

Homsele jälitussõidule, mis on selleaastase MK-hooaja viimaseks võistluseks, stardib kell 11.00 meestest esimesena norralane Jörgen Baklid. Meeste raja parameetrid homme: 11,3 km, 315 tm, 35 KP.
Naiste võistlus algab kell 11.30, kui stardib naiste tänane võitja Linda Lindkvist, temast 12 sekundit hiljem läheb 9,3 km pikkusele 235 tõusumeetri ning 29 KPga rajale Daisy Kudre-Schnyder.

Jälgimine: https://orienteering.sport/event/ski-orienteering-world-cup-round-3/pursuit/