Uudis

RMK Eestimaa orienteerumispäevakud alustavad järjekordset hooaega
Foto Aldis Toome. Ok Ilvese päevak 23.09.2021

RMK Eestimaa orienteerumispäevakud alustavad järjekordset hooaega

Lumi on pea kõikjalt taandunud ning päevakusõbrad pääsevad taas metsa alla kontollpunkte otsima. RMK Eestimaa orienteerumispäevakute kalendrisse kuulub sel aastal 18 päevakusarja.

Päevakuid, kokku ligi 300, toimub kõigis maakondades, kus osalejad teevad kõigi eelduste järgi sel aastal rekordilised 50 000 stardikorda.

Hooaeg saab ametliku stardi 10. aprillil Tartus Rõõmu tee 7 asuval RMK kontori juures toimuval Stebby päevakul, kus start on avatud kell 15-19. Avapäevakul tutvustatakse uut hooaega, juhendatakse esmatulijaid ja huvilised saavad kell 17 tutvuda RMK Tartu kontoriga. RMK on Eestimaa orienteerumispäevakute toimumist toetamas kaheksandat aastat. 

„Päevakutest osavõtt annab inimestele võimaluse metsas liikuda ja värskes õhus viibida ning ühtlasi tutvuda  metsamajandamise erinevate tahkude ja mitmekesiste metsamaastikega. Päevadel osalejad saavad metsast kindlasti ka hea enesetunde ja oskuse metsas orienteeruda. Nemad juba metsas ära ei eksi,“ lausub RMK juhatuse liige Kristjan Tõnisson.

Orienteerumispäevak on argipäeva õhtuti toimuv kogupere tervisespordiüritus, kuhu on oodatud kõik liikumisest ja loodusest lugupidavad erineva vanuse ja füüsilise vormiga inimesed.
Eesti vanimal päevakusarjal, Tallinna orienteerumisneljapäevakutel algab sel aastal juba 60. päevakuhooaeg.

Eesti Orienteerumisliidu liikumisharrastuse projektijuht Mait Tõnissoni sõnul on orienteerumispäevakute eesmärgiks pakkuda võimetekohast sportlikku ja vaimset eduelamust kõikidele huvilistele. Algajate radade kontrollpunktid on hõlpsasti leitavad ning liikumine plaanitud läbi kergelt läbitava maastiku, et iga päevakulise esimesed kogemused oleksid positiivsed ja annaksid julgust järgmistel kordadel ehk ka pisut keerulisemaid ja pikemaid radu proovida.
„Meil on rajad nii 8-, 28- kui ka 80-aastastele, nii algajaile kui edasijõudnuile. Päevak on just õige koht, kus orienteerumisega tutvust teha ja sellest endale meeldiv harrastus kujundada,” kinnitab Mait Tõnisson.

Avapäevaku nimitoetaja Stebby on orienteerumispäevakute koostööpartneriks teist hooaega, pakkudes mugava registreerimise ja osalustasude maksmise võimalust enda platvormi ja rakenduse kaudu. Stebby kaudu leiavad kasutajad endale sobivad heaoluteenused ja spordiüritused mugavalt ühest keskkonnast ning rakenduse kaudu on ostude sooritamine ja üritustele registreerimine tehtud eriti kiireks ja lihtsaks. Hooaja avapäevakule Tartus on Stebby kaudu registreerimine ühe euro võrra odavam ning rakenduse kaudu registreerijaid ootab avapäevakul ka 5-eurone Stebby kinkekaart.

Kogu teave päevakute kohta asub päevakute kodulehel: www.päevakud.ee ja EOLi lehel www.orienteerumine.ee.

Ootame kõiki liikumisharrastajaid orienteerumispäevakutele!

Lisateave:
Mait Tõnisson
Eesti Orienteerumisliidu liikumisharrastuse projektijuht
mait.tonisson@outlook.com
Tel. 513 8911