Uudis

Lauri Malsroos sõitis Euroopa MVtel viiendaks
Lauri Malsroos, EMTBOC2023. Foto Margus Hallik

Lauri Malsroos sõitis Euroopa MVtel viiendaks

Portugali lõunaosas Algarves alanud rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel näitas Lauri Malsroos taas kuulumist ala teravaimasse tippu, saavutades lühirajal 5. koha.

Seejuures heitles 37-aastane Eesti koondise esinumber kogu distantsi vältel ka medalite eest, olles paar kilomeetrit enne finišit tihedas sekunditemängus veel kolmandal kohal, kuid lõpuks jäi pronksmedal siiski 27 sekundi kaugusele.

Lauri enda sõnul oli ta sooritus hea, aga mitte ideaalne – rajal tulid sisse ikkagi mõned orienteerumistehnilised eksimused ja ka füüsiliselt poolelt polnud pikkadel tõusudel minek hetkel veel kõige teravam.

Meestest võitis tšehh Vojtech Stransky ajaga 47.50, kellele järgnes tema kaasmaalane Krystof Bogar (+1.20). Pronksmedali võitis soomlane Andre Haga (+1.52). Neljanda koha saavutas leedulane Jonas Maišelis, olles meie mehest 11 sekundit kiirem.

Teiste eestlaste sooritused hooaja väga varajases faasis aset leidva tiitlivõistluse avapäeval ca 30-kraadises kuumuses ja mägisel maastikul kõige säravamad polnud: meestest lõpetas Sander Pritsik 47. kohaga, Marek Karm katkestas rehvipurunemise tõttu.

Naiste eliitklassis saavutas Eleri Hirv 26. ja Piibe Tammemäe 31. koha. Kaksikvõidu võtsid taanlannad, kullale tuli Camilla Sögaard ja hõbedale Nikoline Splittorff, pronks kuulus soomlannale Ruska Saarelale.

Koos täiskasvanute EM-iga toimuvatel noorte ja juunioride rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel saavutas mullusel juunioride MM-il esikuuikusse jõudnud Mihkel Mahla täna meesjuunioridest korraliku 8. koha.

Mihklil oli kindlasti potentsiaali enamaks, kuid alles üleeile emakeele riigieksamit teinud ning eile Portugali teistele järele lennanud Mihkel kurtis füüsilist väsimust ja kripeldama jäid ka mõned orienteerumisvead. Esikuuiku kohast jäi teda täna lahutama vaid 31 sekundit. Võidu viis Prantsusmaale Augustin Leclere.

Noorte Euroopa meistrivõistlustel oli meil W17 klassis stardis ka alles 14-aastane Anett Liisa Parts, kes vaatamata oma väga noorele eale on osalenud juba mitmel hooajal suusaorienteerumise rahvusvahelisel tiitlivõistlustel. Täna saavutas ta ka endast mitu aastat vanemate neidudega koos võisteldes 11. koha.

Võistluste koduleht: https://mtbo2023.fpo.pt/home/

 

 

Margus Hallik