Uudis

Lauri Malsroos võitis EM-il pronksmedali
Lauri Malsroos võitis rattaorienteerumise EMil sprindis pronksi. Foto Margus Hallik

Lauri Malsroos võitis EM-il pronksmedali

Täna oli rattaorienteerumise EM-il Portugalis kavas sprint ja Eesti rattaorienteerumise edulugu sai taas jätku – Lauri Malsroos võitis pronksmedali!

Ülimalt o-tehnilisel rajal väga tihedas motokrossiradade vôrgustikus sõideti sisse selged vahed: meestest läks võit taas Tšehhi, selle sai kindla 41-sekundilise eduga Krystof Bogar (21.04), hõbeda võitis Miika Nurmi Soomest omakorda 32-sekundilise eduga Lauri Malsroosi ees. Neljandaks tuli taas selge vahega – 38 sekundit pronksile – soomlane Tomi Nykänen.

Naiste esikolmik oli tihedam, mahtudes 36 sekundi sisse: kaksikvõidu võtsid soomlannad Kaarina Nurminen (23.41) ja Saara Yli-Hietanen (+0.18). Pronksile tuli Veronika Kubinova Tšehhist (+0.36).

Väga hästi sôitsid ka eestlannad: üheksandaks tuli Piibe Tammemäe, kes sõitis distantsi viimase viiendikuni lausa esikuuikus ja oli raja 2/3 peal veel neljandal kohal, kuid kaks suuremat viga viimastel kilomeetritel jätsid ta lôpuks üheksandaks.

Samuti väga hästi alustanud Eleri Hirv kukkus kahjuks kaardivahetuses, kui ta kaarti sôidult vahetas ning tegi seejärel ka ühe suurema vea, ent 13. lõppkoht on siiski samuti kôrge tulemus.

Eesti meestest said Sander Pritsik 26. (+ 5.44) ja Marek Karm 33. koha (6.46).

Juunioride EMil saavutas Mihkel Mahla 11. koha (+2.17).
Noorte EMil paraku Anett Liisa Partsi esikuuiku-piiril sõit tühistati ühe märke puudumise tõttu. Portugalist laekunud info põhjal sôitis ta ôigest KP-st küll läbi, kuid usaldas sealjuures liigselt eelinfos antud puutevaba SI-süsteemi 1,5meetrist tööraadiust. Kahjuks oli selle KP jaama tööraadius väiksem ja nii Anett Liisa kui ka talle minutiga järele jõudnud soomlanna Annika Rantaneni tulemus tühistati.

Lauri Malsroosil on tänane pronksmedal juba neljas EM-i sprindimedal kahe kulla (2015 ja 2019) ning hôbeda (2017) kôrval. Lisaks on tal veel kaks EMi hõbedat – 2009 teatesôidust ja 2017 ka lühirajalt.

Homme on rattaorienteerumise EMil kavas segateatesõidud. Täiskasvanute start on kell 11 Eesti aja järgi.