Uudis

JOKA tuli esmakordselt Eesti meistriks orienteerumise sprinditeates
Võidukas JOKA võistkond finišis. Foto Sixten Sild

JOKA tuli esmakordselt Eesti meistriks orienteerumise sprinditeates

Laagri alevikus peetud Eesti meistrivõistlustel orienteerumise sprinditeates osales 93 võistkonda ligi 400 võistlejaga. Võistluse formaadiks on kahest naisest ja kahest mehest koosnevate segavõistkondade nelja vahetusega teatejooks, kus igas vahetuses läbitakse sprindirada. Põhiklasside võistlus oli paljude medalipretendentidega ja kujunes tänavu sündmusterohkeks, kuna kahte favoriitide hulka kuuluvat võistkonda tabas tühistamine hetkel, kui nad olid rajal esimesel ja kolmandal kohal. Tühistatuteks osutusid mullune võitja, OK Ilves ja mullune teine, Värska OK Peko. Mõlema võistkonna avavahetuse võistlejad tegid raja läbimisel saatusliku vea kontrollpunktide läbimise järjekorraga. Kuni tekkinud segadust klaariti, olid nende võistkondade kolmandate vahetuste jooksjad Kenny Kivikas ja Sergei Rjabõškin juba rajal ja tulid sealt tihedas konkurentsis vastavalt esimese ja kolmandana. Nende võistkondade neljanda vahetuse jooksjad tulemuse tühistamise tõttu enam rajale ei saanudki ja nii läks ankruvahetusse liidrina 14 sekundit pärast Kivikat teisena lõpetanud OK Võru võistkond. Kerstin Uiboupin sai rajale 1.41 enne teda jälitama asunud eilset naiste sprindi võitjat ja Eesti koondise esinumbrit Evely Kaasikut (JOKA). JOKA võistkonnal oli varasemast Eesti sprinditeate meistrivõistlustelt üks pronks ja neli hõbedat ning nüüd avanes võistkonna liidril reaalne võimalus klubile kauaoodatud kuld ära tuua. Ülekaalukalt päeva parima ajaga tõigi Evely Kaasiku võidu JOKA võistkonnale, Võru tiimi edestati finishis 28 sekundiga. Kolmandaks tuli väga südika esinemisega noor Tammede klubi võistkond.

Esikolmik:

  1. JOKA (Sigrid Ruul, Mehis Muru, Raiko Marrandi, Evely Kaasiku) 56.13
  2. OK Võru (Laura Joonas, Hando Allmann, Jürgen Joonas, Kerstin Uiboupin)  56.41
  3. Tammed (Teele Tšoba, Kiur Erik Eensaar, Martin Vilismäe, Liise Lillelaid) 59.02

Võiduka võistkonna liikmete kommentaarid:

Sigrid Ruul: “Ma läksin tegema oma kindlat sooritust. Stardist alates panin tempo peale. Teadsin, et iga sekund, mis ma jälitajatelt eest ära jooksen, on suur boonus. Olen rahul, et sain oma ülesandega väga hästi hakkama.”

Mehis Muru: “Teades meie klubi naiste tugevust, olin ennast varakult häälestanud eesotsas rajale minekuks. Proovisin teha võimalikult kindlaid teevalikuid ja hoida kiirematest taganttulijatest võimalikult kaua kinni. Super jooks kõikides vahetuses päädis meie jaoks meeliülendava võiduga!”

Raiko Marrandi: “Mu plaan oli täna lahendada esimesena märgatud teevalikud võimalikult kiiresti. Suutsin selle plaani hea sujuvusega ellu viia ja endast füüsiliselt maksimumi anda. Teadsin, et vahe juhtgrupiga suureneb nii kui nii, õnneks suutsin selle meie ankrunaise võimete piirides hoida.”

Evely Kaasiku: “Teadsin, et tõenäoliselt lähen tagant teisi tiime püüdma. Peko ja Ilvese tiimide tühistamine oli suur üllatus enne starti, kuid see ei muutnud tööd, mida läksin tegema. Oleme pikalt jahtinud sprinditeate kulda. Sigrid, Mehis ja Raiko tegid just sellise töö nagu oli planeeritud ning täna oli meie päev. Vägev!”

Täielikud tulemused: https://www.sk100.ee/wp/wp-content/uploads/2023/05/EMV-teade/day_1.htm#MN21