Uudis

Annika Rihma tõi teist päeva järjest eestlastele kastanid tulest välja

Annika Rihma tõi teist päeva järjest eestlastele kastanid tulest välja

Orienteerumise Balti meistrivõistluste teisel päeval Värska lähedal Kitsemägedes võisteldi teatejooksudes. Kõik kolm Balti riiki said kuues võistlusklassis  välja panna kolm võistkonda. Võistlusklassideks olid mehed ja naised ning kuni 20-aastased ja kuni 16-aastased noormehed ja neiud.

Ainsa kuldmedali tõi Eestile meie esindusnaiskond koosseisus Laura Joonas, Margret Zimmermann, Annika Rihma. See õnnestus vaatamata sellele, et Läti esinduskoosseisu oli täna tugevdamas nende  esinumber, eilse võistluse vahele jätnud Sandra Grosberga. Grosberga tuli küll avavahetusest ligi viieminutilise eduga Eesti ees esimesena ning eilne võitja Elza Kuze kasvatas edu Läti teise koosseisu ja Eesti ees veel poole minuti võrra, kuid ankruvahetuses klaarisid omavahel jõudude vahekorda eilne hõbemedalist Annika Rihma ja eilne pronks Laura Vike. Annika Rihma jättis kolmandana rajale pääsenuna õige kiiresti selja taha Läti teise koosseisu ankrunaise ja lähenes jõudsalt ka peakonkurendile. Kui lätlanna tegi veel paariminutilise vea, jõudiski Eesti ankrunaine talle järele ja hakkas tempokalt eest ära rühkima. Lõpu eel pidi Annika Rihma küll maadlema kõhukrambiga, mistõttu pöidlahoidjatel tekkis pisut ärev hetk, kuid ankrunaine sai sellest üle ja ületas finišijoone uhkelt, koos võistkonnakaaslastega defileerides 1.02 enne Läti ankrunaist. Hästi jooksis ka Eesti teine naiskond, kellel tekkis raja lõpuosas veel väga reaalne pronksišanss, kuid pikas lõpuspurdis jäid seekord napilt peale Leedu ja Läti ankrunaised. Viienda koha saanud Eesti teises naiskonnas jooksid Kadri Kadakas, Teele Tšoba ja Sigrid Ruul.

Meeskondade seas ei olnud Eestil koondise nelja põhitegija puudumisel medalikonkurentsi asja. Kulla pälvis Läti esinduskoosseis, hõbeda Leedu esimene ja pronksi Läti kolmas meeskond.  Parim Eesti meeskond koosseisus Ats Sõnajalg, Uku-Laur Tali, Jaagup Truusalu lõpetas viiendana.

Noorteklassides teenis Eesti koondis kaks medalit – hõbedale tulid kuni 16-aastaste neidude seas Mariann Zernant, Viola Nikitina ja Liise Lillelaid ning pronksile kuni 20-aastaste neidude seas Maria Eller, Harriet Koppel ja Brigitte Panker. Nooremate poiste seas oli parim Eesti võistkond neljas ja vanemate poiste seas kuues.

Võistkondlikus arvestuses teenis 2044 punktiga ülikindla esikoha Läti koondis, Leedu kogus teisena 1562 ja Eesti kolmandana 1516 punkti.

Järgmisel aastal võõrustavad Balti meistrivõistlusi Leedu orienteerujad.

Täielikud tulemused:  https://peko.ee/BOC2023/BOCrelay/day_1.htm