Uudis

EYOC algab võidupühal!

EYOC algab võidupühal!

Eesti noortekoondis on kaks päeva viibinud Bulgaarias Velingradis ning treeningmaastike abil tutvunud orienteerumisjooksu Euroopa noorte meistrivõistlustel ees ootavaga. 23.juunil algavad võistlused sprindidistantsiga, jaanipäeval võisteldakse tavarajal ning pühapäeval lõppevad võistlused teatejooksudega.

Sportlaste ootused ja lootused enne võistlust:

Renno Merenäkk (M18 2.aasta): Sellel aastal on mul tulemas maru õnnetud tiitlivõistlused. Trenni on tehtud ja läbimõeldult, aga vahetult enne EYOC-i ütles tervis mitmel eri viisil üles. Seega ei jää mul muud üle kui medalite himust üle saada ja teha orienteerumistehniliselt ilusaid sooritusi. Kogemus loeb ka midagi ning äkki õnnestub teates kõrgematele kohtadele küündida.

Villem Piirimäe (M16 1.aasta, esimene EYOC): Individuaalsel metsa- ja linnadistantsil sean eesmärgiks tulla parima kolmekümne hulka. Jään ka rahule, kui leian ennast viiekümne parima seast. Teates on eesmärk TOP 15. Peamine, et ma teeksin kõikidel distantsidel tehniliselt enda võimetele kohase soorituse, sest jooksukiirusega kaotan võitjatele nii või naa – seda enam muuta ei saa. Esimesel korral EYOCil võisteldes saan kindlasti palju kogemusi, et järgmisel aastal Poolas kõrgemate kohtade peale joosta.

August Jakobson (M18 1.aasta): Sprindis eriti eesmärke ei ole, lihtsalt et mitte suuremaid vigu teha. Tavarajal tahan teha võimaliku puhta soorituse, kohaline eesmärk on top 30/40.  Teate kohta ei oska veel mingisuguseid eesmärke sõnastada.

Karel Jung (M16 2.aasta, esimene EYOC): Sprint ei ole minu tugevaim külg, seega pole selleks ka erilisi ootusi. Tavarajal tahan teha puhta soorituse ja tulla esimese 45 sekka. Teates proovin teha rahulikult ja ilma vigateta, et tiimi kohta hoida.

Harriet Koppel (W18 1.aasta): Kuna selle aasta konkurents on võrreldamatu eelmise aastaga, siis esikümme on arvatavasti püüdmatu. Sprindi tahaksin eelkõige läbida veatult ja teha kiiresti optimaalsed teevalikud, sealjuures kiiret tempot säilitades. Tavarada on veelgi suurem väljakutse, sest maastik on uus ja füüsiliselt proovilepanev. Võtan eesmärgi mitte teha üle kahe minuti viga ning mägedest elusalt tagasi tulla, koht võiks jääda protokolli esimesse poolde.

Mariann Zernant (W16 2.aasta): Kahjuks ei ole minu selle aasta hooaeg tehnilise poole osas hästi alanud, kuid olles paaris trennis Bulgaaria metsadega tutvunud, on enesekindlus suurenenud. Seetõttu ongi minu kõige suurem ootus teha tehniliselt puhas jooks. Kindlasti tahan ma parandada enda eelmise aasta tulemusi, eriti sprindis, kus mul on võimalus enda täielikku potentsiaali realiseerida.

Maria Eller (W18 2.aasta): Ootan oma viimastel noorte Euroopa meistrivõistlustel eelkõige tehniliselt sujuvaid ja kontrollitud jookse. Palavuse ja suurte tõusude tõttu tulevad rajad füüsiliselt väljakutsuvad, kuid annan endast parima. Soovin, et oleksin finišis oma sooritustega rahul.

Liise Lillelaid (W16 2.aasta): Soovin teha võimalikult hea soorituse, millega jääksin ise rahule. See sisaldaks võimalikult vähe tobedaid vigu ja kiiret, kuid puhast jooksu. Peamiselt tahaks siiski ise võistlust nautida, olenemata sellest, kuidas mul läheb.

Marta Joonas (W18 1.aasta, esimene EYOC): Tahan endaga pärast finišijoont rahule jääda ja tunda, et andsin endast maksimumi. Ootan eriti tavarada, milleks olen kõige rohkem ette valmistunud. Võistlused tulevad nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt rasked, kuid proovin jooksu ajal säilitada külma närvi ja orienteerudes toetuda oskustele, millega kindlalt hakkama saan.

Viola Nikitina (W16 2.aasta, esimene EYOC): See on minu esimene EYOC. Peamine eesmärk on joosta nii, et ma oleks ise rahul. Tahan, et mul oleks tunne, et ma tegin kõike mida sain. Tean, et selle jaoks on vaja keskenduda, olla rahulik ja mõelda ainult orienteerumise peale.

Chris Marcus Krahv (M18 2.aasta): Olen valmis minema vastu tulevastele distantsidele. Sean endale eesmärgiks teha tehniliselt puhtad jooksud ja saavutada enda vormi arvestades parimad tulemused. Olen valmistunud ning lähen võistlema hea ja enesekindla tundega.

Ossi Rasmus Priks (M18 2.aasta): Viimane aasta EYOCil. Nüüd ei ole enam kogemuste kogumise aeg vaid tuleb realiseerida eelnevad kogemused. Peamine lootus on tavarajal, kus tahan teha sujuva ja kindla jooksu.

Pärtel Külvik (M16 2.aasta): Minu ootused sel aastal piirduvad mullu saadud tulemuste ületamisega. Sprindis oleks ideaalis võimalus saada esimese 20 hulka, tavarajal on maastik minu jaoks liiga järsk ning ei oota seal midagi kõrgemat kui 30. koht. Teates võib kõike juhtuda, loodame tiimiga saada minimaalselt esimese 15 hulka.

Treener Elo Saue: Tunded enne võistlusi ootusärevad, kuna mitmed meie noored võivad võidelda esikümne ja kõrgemategi kohtade pärast, kuid orienteerumises sõltub tulemus väga paljudest aspektidest. Eestlastele esitavad eriti suure väljakutse metsadistantsid, kus 25-kraadises soojuses 300-420 tõusumeetrit tunniajasel rajal ei ole kindlasti midagi igapäevast. Loodan, et lõpetame kõik võistluspäevad pigem heas meeleolus ning kogeme rohkelt isiklikke õnnestumisi!

Reaalajas saab võistlusi jälgida https://eyoc2023.eu/live/ , sprintide stardid alates kella 10st võidupühal.

Noortekoondise tegemised Instagramis @jwocestonia https://www.instagram.com/jwocestonia/