Uudis

Swedbanki koolikaartide projekt jõudis võiduka finišini
Keila orienteerumispäev uuel Swebanki toetusega valminud kaardil. Juhendamas Uku-Laur ja Tiina-Maria Tali.

Swedbanki koolikaartide projekt jõudis võiduka finišini

Eelmisel aastal avas Swedbank noorte liikumis- ja spordiprogrammide taotlusvooru, mille eesmärk oli suurenda noorte liikumishuvi ja pakkuda lastele paremaid sportimisvõimalusi. Taotlusvooru laekus 57 erinäolist projekti ja toetusfondi kogusumma oli 30 000 eurot.

Eesti Orienteerumisliidu projekt „Koolid ja lasteaiad kaardile!“ oli üks viiest toetuse saanust. Swedbanki toel joonistati ja osaliselt ka uuendati seitsmes maakonnas 15 orienteerumiskaarti: Kiili, Pirita, Hagudi, Eidapere, Keila, Jõgeva, Türi, Saarepeedi, Mikitamäe, Vastseliina, Saverna, Ahja, Põlgaste, Valgemetsa, Leevi. Lisaks korraldasid kohalikud klubid ja orienteerujad äsjavalminud kaartidel koolides orienteerumist tutvustavaid spordipäevi. Toimunud üritustel loeti kokku ligi 2000 osalejat, ning kindlasti leiavad uued orienteerumiskaardid veel aastaid kasutamist nii noorte kui ka kogenumate orienteerujate poolt kooli liikumistundides, päevakutel ja võistlustel.

Täpne ja ajakohane kaart on orienteerumisõppe alus ning samas on kaardijoonistamine üks suuremaid kulusid meie spordialal. Seetõttu on Swedbanki tugi väga oluline abi orienteerumise kui pere- ja loodussõbraliku harrastuse arengule Eestis.

Suur tänu nii Swedbankile kui kõigile projektis osalenud klubidele, kaardimeistritele ja õpetajatele!