Uudis

Evely Kaasiku ja Timo Sild tulid kuuendat korda Eesti meistriks tavarajal
EMV tavarada_Põlula 02.09.2023_N21 esikolmik_1. Evely Kaasiku,2.Annika Rihma,3.Laura Joonas. F_foto_Sixten Sid

Evely Kaasiku ja Timo Sild tulid kuuendat korda Eesti meistriks tavarajal

Evely Kaasiku ja Timo Sild tulid kuuendat korda Eesti meistriks tavarajal

Eesti meistrivõistlused orienteerumise tavarajal toimusid teist aastat järjest Lääne-Virumaal Vinni vallas Põlula kandi põneva reljeefiga metsades, kus mullu peeti Euroopa meistrivõistlused. Rajameister Kuno Rooba poolt planeeritud rajad pakkusid tehnilist ja põnevat väljakutset ka kõige kogenumatele enam kui neljasajast võistlejast.

Nii meeste kui naiste põhiklassis eraldusid terad selgelt sõkaldest ja medalivõitjate omavahelised vahed mitmeminutilised. Naiste 10,2 km pikkusel rajal tuli Eesti meistriks suurfavoriit, mullu samal maastikul lühiraja EM-hõbeda teeninud Evely Kaasiku (JOKA) ajaga 1:14.09. Tema edu hõbeda võitnud Annika Rihma (OK Kobras) ees oli 6.07 ja pronksi võitnud Laura Joonase (OK Võru) ees 11.11.

Evely Kaasiku: “Olen juba mitu nädalat keskendunud oktoobris Itaalis toimuvaks sprindidistantside EM-iks valmistumisele ja ei ole seetõttu mõnda aega metsas jooksnud. Läksin seepärast rajale suure aukartusega selle tehnilise maastiku ees. Tuli välja, et aukartus oli igati põhjendatud, sest paaril korral kadus rajal kontroll toimuva üle käest ja kaotasin mõned minutid aega. Ilmselt olid minu konkurendid siiski veel palju suuremas hädas, sest võit tuli kõigele vaatamata suure vahega.”

Ka meeste seas läks kindel võit suurfavoriidile kui Timo Sild (OK Võru) edestas 14 km pikkusel rajal ajaga 1:23.01 Kristo Heinmanni (OK Peko) 4.41 ja Sander Vaherit (OK Kobras) 11.43.

Timo Sild: “Tegin ligi kaheminutlise vea raja juba teisel kilomeetril, kuid pärast seda sain oma orienteerumiskindluse kätte ja liikusin lõpuni märkimisväärsete apsudeta. Põlula maastik on väga põnev, tulen siia alati hea meelega. Tänavuse hooaja kõige olulisemad võistlused on nüüd selja taga, aga teen lähinädalatel kaasa mõnedel sprindivõistlustel Soomes, et Eesti koondisele tiitlivõistlusteks rohkem kohti välja võidelda.”

Nii Evely Kaasikule kui Timo Sillale oli see kuues kuldmedal Eesti meistrivõistluste tavarajalt.

Juunioridest tulid Eesti meistriteks Olle Ilmar Jaama (OK Peko) ja Brigitte Panker (OK Ilves).

Täielikud tulemused:  https://orienteerumine.ee/tulemus/?eolcode=9765#m21e