Uudis

Euroopa MV sprindfinaali eestlased ei pääsenud

Euroopa MV sprindfinaali eestlased ei pääsenud

Väga tihedas konkurentsis ei pääsenud Itaalias, Veronas toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel täna hommikul joostud sprindi eeljooksudes 15 parema hulka ehk finaali ükski eestlane. Kõige lähemal oli eesmärgile Kenny Kivikas, kes jäi tulemusega 11.09 finaalipääsust kaheksa sekundi kaugusele.

Õhtupoolikul toimunud finaalis mahtus meeste esikolmik viie sekundi sisse. 3,5 km pikkusel rajal võitis Matthias Kyburz Šveitsist ajaga 12.26, hõbedale tuli neli sekundit nõrgema ajaga Kasper Fosser Norrast ja pronksile viiesekundilise kaotusega Tuomas Heikkilä Soomest.

Naistest võitis 3 km pikkusel rajal rootslanna Sara Hagström ajaga 12.17, edestades kaheksa sekundiga oma koondisekaaslast, maailma esinumbrit Tove Alexanderssoni ja 23 sekundiga šveitslannat Simona Aebersoldi.

Eestlaste kommentaarid finišis:

Kenny Kivikas, +0.31 (+0.08 puudu finaalipääsust):

„Minu tänane sooritus oli rabe, oleksin tahtnud loomulikult finaali saada ja joosta Verona vanalinnas. Samas oli füüsiline vorm mu viimase kahe nädala parim, olin vahepeal pisut haige. Finaalipääs jäi kahe halva teevaliku taha. Loodetavasti läheb sprinditeates ja väljalangemissprindis paremini.“

Evely Kaasiku, +1.04, (+0.13):

„Füüsiliselt oli tegelikult hea jooks: justkui ei jaksanud, aga kiirust oli piisavalt. Seetõttu on väga kahju, aga tuli ca 40-sekundiline viga sisse pärast ülitehnilist rajalõiku avatud alale jõudes: olin õiges kohas, aga ei saanud sellest aru. Sellest on väga-väga kahju. Samas saan nüüd finaali ajal puhata.“

Jürgen Joonas, +0.50, (+0.19):

„Tänase jooksuga ei saa üldse rahul olla. Tegin ühe 12-sekundilise vea raja alguses, lisaks veel 10-sekundilise vea raja keskel ning füüsiliselt ei tundnud ka ennast teravalt. Reedel sprinditeates on  uued võimalused.“

Annika Rihma, +1.07 (+0.20):
„Füüsiliselt tuli mul jooks üllatavalt hästi välja, kartsin palju hullemat – põlvevalu ja teisi mind kimbutavaid probleeme. Aga juba stardiprotokollist lugesin kokku 15 tüdrukut, kes on minust kiiremad ja keda ma kunagi võitnud pole ning siis oli üsna selge, et ka väga hea jooksuga ei saa ma täna finaali. Tegin ka ühe ca 10-sekundiline vea, kuid finaalipääs jäi siiski 20 sekundi kaugusele. Kokkuvõttes arvan, et hetkeolusid arvestades tegin korraliku jooksu ja siit on hea edasi minna.“

Hannula-Katrin Pandis, +1.14 (+0.38):

„Kui algselt tundus, et tänane jooks jäi kõik jooksukiiruse ja jalavalu taha, siis juba pärast esmast analüüsi selgus, et paraku sai ka mõned valed teevalikud tehtud, mis maksid ootamatult paljude sekunditega kätte. Seega ei täitnud ma eesmärki teha tehniliselt jooks, millega rahule jääksin. Nüüd saab paar päeva rahulikult võtta ja pühapäeval on uus võimalus!“

Hando Allmann, +1.06 (+0.46):

„Suures plaanis saan oma esimese tiitlivõistluste sooritusega rahule jääda. Tehniliselt sujus jooks väga hästi, tegin vaid ühe ebaoptimaalse teevaliku, millega kaotasin ca 7-8 sekundit, füüsiliselt on külmetushaigusest veel väike jälg organismis, kuid selle taha tõenäoliselt liiga palju ei jäänud.“

Margret Zimmermann, +1.36, (+1.00):

„Peale kerget analüüsi tuleb tõdeda, et paar apsakat ja vale teevalikut tuli sisse, kuid põhiline kaotus tuleb siiski jooksukiirusest. Nüüd paar puhkepäeva ja siis saan pühapäeval end veel väljalangemissprindi eeljooksus proovile panna.“

Sergei Rjabõškin (tühist):

„Tänane jooks sujus väga hästi. Kaart klappis, jalad jooksid. Kahjuks ei olnud jalgades siiski nii palju särtsu, et finaali pääseda. Lisaks selgus finišis, et teises kontrollipunktis ei saanud ma kummalegi ajavõtukiibile märget. Loodan, et pühapäeval väljalangemissprindis sujub jooks sarnase hea enesetundega.“

Täielikud tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7837&eventRaceId=7951&overallResults=False