Uudis

EM-i sprinditeates Eesti võistkond tulemust kirja ei saanud
Eesti sprinditeate võistkond. Foto: Elo Saue

EM-i sprinditeates Eesti võistkond tulemust kirja ei saanud

Itaalias, Veronas toimuvatel orienteerumise Euroopa meistrivõistlustel finišeeris Eesti võistkond 25 riigi võistkondade seas küll kümnendana, kuid kuna esimese vahetuse jooksjal oli eksinud ühe kontrollpunktiga, siis võistkond tulemust kirja ei saanud.

Euroopa meistriks tuli selge ülekaaluga algusest lõpuni võistlust juhtinud Rootsi ajaga 1.02.35. Hõbemedalid pälvis Šveits kaotusega 36 sekundit ja pronksid Soome kaotusega 53 sekundit.

Eesti võistkonnas avavahetust jooksnud Annika Rihma tuli teatevahetusse kümnendana, kuid ei olnud rajal märganud, et võttis ühe vale hajutuspunkti. Järgmistes vahetustes jätkus heitlus kümnenda koha kandis, viimases vahetuses jõudis ankrunaine Evely Kaasiku korraks järgi ka kahele eespool jooksnud konkurendile, kuid jäi neist kohe jälle pisut maha ja lõpetas kümnendal positsioonil. Vale kontrollpunkti võtmine avavahetuses jättis võistkonna paraku protokolli lõppu ja tulemuseta.

Võistlejate endi kommentaarid vahetuste järjekorras:

Annika Rihma: “Esimene vahetus on pisut eriline, seal tuleb pingsalt jälgida konkurentide tegevust ja püüda püsida juhtgrupis. Sealjuures on muidugi oluline läbida kõik oma punktid õiges järjekorras. Konkurendiga võidu pikast trepist alla joostes olin kaardilt ette lugenud, et punkt jääb mulle trepil tee peale ja võtsingi sealt punkti selle tunnusnumbrit kontrollimata. Tegelikult oli minu punkt veel edasi ja jooksin ka sellest mööda, kuid just sel hetkel seisis keegi konkurentidest selle ees ja ma ei näinudki, et sel ka kontrollpunkt on. Kui oleksin seda märganud, oleksin ilmselt tulnud selle peale, et kontrollida punkti tunnusnumbrit. Kõigis teistes punktides ma seda tegin, aga just trepil laskumise peal jäi see tegemata.“

Jürgen Joonas: „Tegin väga halva teevaliku esimesse punkti, ajasin seal tänavad pisut sassi ja kaotasin sellega aega. Aga siis sain hea rütmi sisse ja jooks sujus ilusti. Raja teises poole tuli tagant suur grupp tugevaid jooksjaid ja nendega tulingi lõpuni. Füüsiliselt tundsin ennast märksa paremini kui kaks päeva tagasi, loodetavasti saan ennast realiseerida pühapäevases väljalangemissprindis.“

Kenny Kivikas: „Sain kiirete meestega koos rajale, siis jäin hajutuspunktide piirkonnas mõneks ajaks üksi, kiirus oli igati hea ja kõik klappis, lõpupoole tuli siiski väike väsimus ja kõige teravamat lõppu ei õnnestunud näidata. Õnneks jääb veel üks võimalus ennast tõestada pühapäeval.“

Evely Kaasiku: „Läksin rajale eesmärgiga teha kontrollitud sooritus. Kümnendana startides nägin, et kaheksas koht on veel käeulatuses ja meie võistkonna tühistamisest ei olnud ma siis teadlik. Sooritus õnnestus, sain paremate teevalikutega Tšehhi ja Ungari ankrunaised isegi korraks kätte, aga pikkadel treppidel takerdusin pisut just püüdluse tõttu olukorda hästi kontrollida ning seal libisesid need kaks jälle eest ära. Nüüd tagantjärele võib isegi öelda, et õnneks ei pigistanud ma endast lõpus kõike välja, mistõttu jäi rohkem jõudu pühapäevaks.“

Tulemused: https://eventor.orienteering.org/Events/ResultList?eventId=7838&groupBy=EventClass