Uudis

Eestlased üliõpilaste MMi lühirajal teises kümnes
Liis-Marii Kaso Foto: Sixten Sild

Eestlased üliõpilaste MMi lühirajal teises kümnes

Üliõpilaste suusaorienteerumise maailmameistrivõistlused Lenzerheides jätkusid ühisstardist lühirajaga.

Meeste raja linnulennuline pikkus oli 8,7 ja naistel 7,6 km. Eesti koondise parima koha saavutas taas  Olle Ilmar Jaama, kes lõpetas 14. kohaga, kaotades võitjale 5.24. Timo Kudre lõpetas 17. kohal (+6.26), Chris Marcus Krahvi tulemus tühistati. Üliõpilaste maailmameistriks tuli tänu tugevale lõpukilomeetrile šveitslane Nicola Müller (37.16), hõbeda teenis rootslane Jonatan Ståhl (+0.13) ja pronksi šveitslane Severin Müller (+1.27).

Naiste konkurentsis oli eestlannadest 16. kohaga parim Liis-Marii Kaso (+6.02), Birgit Rõõm lõpetas 21. kohal (+9.14). Üliõpilaste maailmameistriks tuli kolmandat võistlust järjest ülekaalukalt rootslanna Elin Schagerström (38.39), hõbeda pälvis šveitslanna Eliane Deininger (+2.17) ja pronksi soomlanna Maria Hoskari (+2.33).

Teisipäeval on viimase alana programmis sprinditeade ühest naisest ja ühest mehest koosnevate segavõistkondade vahel.

Täielikud tulemused: https://eventor.orienteering.org/Documents/Event/7328/2/Results