Uudis

Olle Ilmar Jaama tuli juunioride maailmameistriks
Olle Ilmar Jaama Ramsaus. Foto: EOL

Olle Ilmar Jaama tuli juunioride maailmameistriks

Austrias, Ramsau suusakeskuses, sõideti täna suusaorienteerumise täiskasvanute ja juunioride maailma- ning noorte Euroopa meistrivõistluste avadistants – sprint, mis toimus tugevas lumesajus. Eesti koondise parima soorituse tegi juunioride seas võistlev Olle Ilmar Jaama, kes tuli 3,2-kilomeetrisel rajal maailmameistriks. Võiduajaks oli 13.15 ja edu hõbeda teeninud šveitslase Corsin Mülleri ees soliidne – tervelt 30 sekundit. Pronksi sai 46-sekundilise kaotusega tšehh Marek Sterba.

Eestile on see ajaloo esimene kuldmedal suusaorienteerumise juunioride MM-ilt, kaks aastat tagasi oli Olle Ilmar Jaama tavarajal pronksil ja mullu võitis Chris Marcus Krahv sprindis hõbeda.

Olle Ilmar Jaama: “Kuna tegemist oli sprindidistantsiga ja oli teada, et start on finišist oluliselt kõrgemal, siis ootasingi kiiret orienteerumist ja suusatehniliselt väljakutset pakkuvat rada. Eesmärgiks võtsin hoida pea selge ja teha rahulikult oma asja. Olud olid päris huvitavad. Rajaprofiili tõttu oli maastikul palju lõikeid ning lumesadu muutis kaardil olevate radade ja lõigete eristamise üpris keerukaks, aga oma sõiduga saan siiski väga rahul olla. Raja keskosas tuli üks väike ebatäpsus sisse, aga suuresti see siiski sõitu ei mõjutanud. Nii et tänase sõiduga olen kindlasti superrahul.”

Timo Kudre oli 14. (+2.21), Chris Marcus Krahv 18. (+2.45) ja Nansen Palo 28. (+7.07)

Naisjuunioride seas tuli maailmameistriks rootslanna Elisa Brandt ajaga 13.14, hõbeda sai tema kaasmaalane Ella Turesson (+0.10) ja pronksi soomlanna Lotte Line Ekström (+0.36). Parima eestlasena oli Birgit Rõõm 15. (+2.53), Liis Marii Kaso 17. (+3.19) ja Mareli Vaher 28. (+7.07).

Kuni 17-aastaste noorte seas tegi väga hea soorituse Anett Liisa Parts, kes saavutas 6. koha, kaotades Euroopa meistriks tulnud rootslannale Minna Turessonile 1.45.

Kuni 17-aastaste noormeeste seas oli võitjaks tulnud šveitslase Lavio Mülleri järel 13. kohaga parim eestlane Henri Kersna (+2.50). Kennet Keerberg oli 16. (+3.41), Kerto Kaasiku 20. (+5.02), Erik Kersna 23. (+5.39), Markus Juhkami tulemus tühistati.