Uudis

Olle Ilmar Jaama tuli juunioride maailmameistriks ka tavarajal
Olle Ilmar Jaama võitjana tavaraja finishisirgel. Foto: Jaanus Teppan

Olle Ilmar Jaama tuli juunioride maailmameistriks ka tavarajal

Austrias, Ramsau suusakeskuses, jätkusid suusaorienteerumise juunioride maailma- ning noorte Euroopa meistrivõistlused teisel päeval tavarajaga, mis sõideti ühisstardist. Kui eelmisel päeval olid ilmastikuolud võistlejatele rasked tiheda lumesaju tõttu, siis täna oli libisemine väga vilets suure sula tõttu. Soojakraadid ulatusid lausa kümneni ja see tegi sõitmise eriti raskeks just laiadel suusaradadel, mis kulgesid lagedatel aasadel. Võitjate ajad ületasid eeldatud väärtusi ligi paarikümne minutiga.

Eesti koondise suurimad lootused olid täna seotud päev varem sprindis juunioride maailmameistriks kroonitud Olle Ilmar Jaamaga ja värske tšempion ei vedanud pöidlahoidjaid alt. Raja algusest peale kuulus ta liidrite hulka ning hakkas konkurentidel eest ära libisema 14,5 kilomeetrise raja keskosas. Teise poole rajast uhkes üksinduses läbinuna lõpetas Olle Ilmar Jaama teist päeva järjest juunioride maailmameistrina ajaga 85.20 tervelt minut ja 42 sekundit enne lähimat konkurenti.  Hõbedale sõitis ennast soomlane Pyry Riissanen (+1.42) ja pronksile šveitslane Flavio Ehrler (+2.16).

Olle Ilmar Jaama: “Kui eile oli rada kiire ja tehniline, siis täna oli risti vastupidi. Olud olid aeglased, füüsilist jõudu pidi rohkema olema. Oma vormiga jäin rahule, suusatamisega on viimastel aastatel palju vaeva nähtud. Raja esimeses pooles väike hajutus oli, aga konkurendid olid nägemisulatuses. Muretsema ei hakanud, tegin oma sõitu. Kaks head tulemust kahe päeva jooksul, olen väga rahul!”

Kõrge 9. koha saavutas Chris Marcus Krahv (+4.48), Timo Kudre oli 22. (+17.03) ja Nansen Palo 27. (+20.12).

Naisjuunioride seas tuli maailmameistriks soomlanna Amanda Yli Futka ajaga 77.34, hõbeda sai tema kaasmaalane Lotte Lina Ekström (+1.02) ja pronksi eelmisel päeval sprindi võitnud rootslanna Elisa Brandt (+1.28). Parima eestlasena oli Liis Marii Kaso 9. (+8.55). Birgit Rõõm oli 21. (+21.08) ja Mareli Vaher 24. (+27.30).

Kuni 17-aastaste noorte seas tegi taas väga hea soorituse alles 15-aastane Anett Liisa Parts, kes oli seeokord 7., kaotades Euroopa meistriks tulnud tšehhitar Barbora Chrastovale 4.53.

Kuni 17-aastaste noormeeste seas oli täna pidupäev lätlastel kui kulla ja hõbeda võitsid Renars Grasis (52.17) ja Lukass Silins (+1.22), jättes kolmandaks tšehh Villem Straiti (+2.22). Kerto Kaasiku oli 13. (+6.06), Henri Kersna 15. (+11.33), teistel Eesti poistel rada määrustepäraselt läbida ei õnnestunud.