Uudis

Daisy Kudre-Schnyder ja Mattis Jaama MMi viimasel päeval kuuendad
Eesti sprinditeate võistkonnad. Vasakult: Andres Rõõm, Doris Kudre, Daisy Kudre-Schnyder, Mattis Jaama. Foto: EOL

Daisy Kudre-Schnyder ja Mattis Jaama MMi viimasel päeval kuuendad

Ramsau suusakeskuses Austrias lõppesid suusaorienteerumise maailmameistrivõistlused sprinditeatega, kus võistlevad ühest mehest ja ühest naisest koosnevad võistkonnad ning võistkonnaliikmed läbivad vaheldumisi kolm lühikest teatevahetust. Suure sula järel öösel saabunud külmakraadid olid tekitanud maastikule lumekooriku, mis paljudes kohtades suusatajaid kandis ja võimaldas hõlpsasti teha otselõikeid suusaradade vahel.

Võistluse võitis kindlalt eelmise päeva lühiraja maailmameistritest ja ühtlasi tiitlikaitsjatest koosnev Norra duo Jorgen Baklid-Anna Ulvensoen ajaga 43.10. Pingelises võistluses hõbedale alistas Rootsi (+0.53) viie sekundiga Šveitsi (+0.58).

Eelmise MMi pronksitiimina läks Eesti esindusvõistkond Mattis Jaama-Daisy Kudre-Schnyder rajale numbriga kolm, kuid tänane võistlus kiskus kiiva juba avavahetusest peale. Kumbki võistkonnaliige kaotas oma avavahetusega liidritele minuti ja kahe vahetuse järel oldi alles 13. kohal. Seejärel hakkas mõlemal asi üha paremini laabuma ning viimases vahetuses lõi Kudre-Schnyder finišisirgel kuuenda koha heitluses ühe sekundiga itaallannat Stefania Corradinit. Võitjatele kaotati lõpuks 3.16. Eesti teine võistkond koosseisus Andres Rõõm-Doris Kudre lõpetas 12. kohaga, kaotades võitjatele 5.15.

Mattis Jaama: “Olud olid libedad ja kiired, mis peaks mulle väga hästi sobima. Algus sujuski kenasti, aga 5. või 6. punkti jaam oli maha löödud ning esimese katsega punkti kätte ei saanud. Suure hoo pealt tagasipöördega kadus päris palju aega ja kontakt esimestega kadus. Sealt edasi tegin mõned kehvad teevalikud ja üleüldse kuidagi kesine füüsiline minek enam kõrgesse mängu tagasi tõsta ei suutnud. Väga huvitav ja kiire võistlus oli tegelikult ning super lõpp Daisylt, kes suutis finisisirgel kiire itaallanna selja taga hoida ja kuuendana finišiseerida.”

Daisy Kudre-Schnyder: “Kindlasti ei olnud meil täna just parim päev. Minu esimene vahetus läks aia taha, sattusin üsna alguses ühel etapil kaardilugemisega segadusse ja kaotasin seal päris palju aega. Jäime esimeste vahetustega liidritest juba päris kaugele maha ja nii kippus ka motivatsioon kaduma. Viimaste vahetustega õnnestus siiski oluliselt tõusta ja lõpetada kuuendana, aga kokkuvõttes on see pettumus. Aga nüüd ei ole muud kui püüame järgmisel korral paremini – meid ootavad juba veebruari lõpus ees kolm MK-etappi kodustel maastikel Võrus ja Haanjas.”