Uudis

OK Peko naiskond tuli oodatult ja Otepää SK meeskond ootamatult Eesti meistriks
Meeste ja naiste medalistid. Foto: Sixten Sild

OK Peko naiskond tuli oodatult ja Otepää SK meeskond ootamatult Eesti meistriks

Eesti meistrivõistlused suusaorienteerumise sprinditeates peeti Keilas juba paar tundi pärast sprindivõistluse lõppu. Ilm hakkas õhtupoolikul jahenema ja libisemine muutus jäisemaks muutuval lumel hommikupoolega võrreldes paremaks. Võisteldi kaheliikmeliste võistkondadena, kummalgi võistlejal tuli vaheldumisi kolmel korral läbida ca 1,5 km pikkune sprindirada.

Naiste põhiklassis oli oodata põnevat rebimist kahe õdedest koosneva võistkonna vahel – OK Peko eest olid stardis Daisy Kudre-Schnyder ja Doris Kudre ning JOKA eest Kaidy ja Keidy Kaasiku. Kahe vahetuse järel olid 24 sekundiga juhtimas õed Kaasikud, kuid kolmandas vahetuses jäi Kaidy Kaasikul üks kontrollpunkt läbimata ja sellega langes JOKA naiskond kahjuks konkurentsist. OK Peko esindusnaiskond võitis ülikindlalt ajaga 48.16. Hõbemedalid sai kaela Rakvere OK naiskond koosseisus Laura Lään – Liis-Marii Kaso kaotusega 4.45, pronksi teenis OK Peko II koosseis Emily Raudkepp-Kristel Kõivo (+11.49).

Meeste põhiklassis olid suursoosikuteks kaks OK Peko võistkonda, millest esimese koosseisus Mattis ja Olle ilmar Jaama ning teises Timo Kudre ja Kevin Hallop. Võistluse avakolmandik kulgeski nende juhtimisel, kuid siis tabas mõlemat võistkonda tühistamine vales kontrollpunktis märkimise eest. Ülekaalukaks liidriks osutus äkki Otepää SK võistkond koosseisus Sander Pritsik-Chris Marcus Krahv, kes tõid Otepää klubile aegade esimese kulla sprinditeates ajaga 54.02. Kaotusega 5.46 teenis hõbemedalid OK Ilves meeskond koosseisus Kaarel Vesilind-Andres Rõõm ning pronksivõiduga sai suurüllatajaks

OK Põrgupõhja meeskond Roland Jairus-Rain Lillsoo (+16.57).

Täielikud tulemused: https://harjuok.ee/wp-content/uploads/2024/02/EMV-SO-Sprinditeade-Tulemused-1.pdf