Uudis

Lauri Malsroos Euroopa MV tavarajal 19. kohal
Lauri Malsroos Euroopa MV tavaraja finišisirgel. Foto Margus Hallik

Lauri Malsroos Euroopa MV tavarajal 19. kohal

Kui rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistluste avapäev – sprindidistants-  Eesti koondislastel suures osas ebaõnnestus, siis tänasel tavaraja võistlusel tegid koondise liidrid juba oluliselt paremad sooritused. Meie parimana sai Lauri Malsroos 19. koha.

Meeste 33,8 km pikkusel rajal domineerisid tšehhid ja soomlased – esimesi mahtus esikolmeteistkümne sisse kuus, soomlasi neli. Võitis Vojtech Ludvik Tšehhist (1.44.06), teisele kohale tuli austerlane Andreas Waldmann (+3.13) ning pronksile sõitis värske Euroopa meister sprindidistantsil Samuel Pökälä Soomest (+3.31).

Lauri Malsroos, kes on rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustelt võitnud kuus medalit, tõdes finišis, et täna tegi ta mõned orienteerumisvead ja paar halba teevalikut pikkadel etappidel. Malsroosi sõnul on ta sel kevadel vähe võistelnud, mistõttu füüsiline vorm pole praegu veel kõige teravam. Sarnaselt meie juunioride koondise liidrile Marii-Isabel Allikbergile on Lauri Malsroosi hooaja põhieesmärk seatud septembris toimuvateks maailmameistrivõistlusteks Bulgaarias, kus on kavas linnasprint.

Üheksandana startinud 23-aastane Sander Pritsik tegi korraliku soorituse, tõustes finišeerudes võistluste liidriks. Siiski lükkasid tagapool startinud mehed rakverelase lõpuks 38. kohale (+23.36), kuid Eesti koondise teise numbri positsiooni sõitis Sander kindlalt välja.

Teiste meie meeste tulemused:
44. Marek Karm  +28:19
51. Mihkel Järve +38:17
53. Priit Poopuu +39:12

Mehi oli stardis 62.

Naiste 26,4 km pikkusel tavarajal oli taas kiireim Nikoline Splittorff Taanist ajaga 1.34.14. Martina Tichovska Tšehhist kaotas võitjale pea kolme minutiga (+2.57) ning pronksile sõitis end soomlanna Ruska Saarela (+5.42). Mari Linnus täna katkestas.

Taas tegid head sõitu Leedu koondislased, meestest tuli neljandaks Jonas Maiselis (+3:39) ja naistest sai eilne hõbemedallist Gabriele Andrasiuniene viienda koha.

Rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel on ees veel kaks võistluspäeva, lühirada ja teatesõit.

Foto: Lauri Malsroos rattaorienteerumise Euroopa MV tavaraja finišisirgel (autor: Margus Hallik)