Uudis

Marii-Isabel Allikberg juunioride Euroopa MV tavarajal seitsmes
Marii Isabel Allikberg EMi tavaraja finišisirgel. Foto Margus Hallik

Marii-Isabel Allikberg juunioride Euroopa MV tavarajal seitsmes

Poolas Ostrodas rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistluste teisel võistluspäeval eraldistardist tavarajal sai eestlastest parima koha juunioride Euroopa MV arvestuses võistlev Marii-Isabel Allikberg, kes sai naisjuunioride klassis seitsmenda koha, jäädes 21,6 km pikkusel rajal võitjale Iris Aurora Pecorarile (1.26.37) Itaaliast alla 11.20ga. Sealjuures jäi mullusel juunioride maailmameistrivõistlustel Tšehhis kümnenda koha saanud tugeva rattasportlase taustaga Marii-Isabel Allikbergil esikuuiku kohast puudu vaid kümme sekundit. Eile sprindis 16. koha saanud Sandra Arak sõitis täna välja 14. koha.

Allikbergi sõnul ebaõnnestus tal raja algusosa – juba stardis ei suutnud ta hästi mitut suurt A3-mõõdus võistluskaarti kaardialusele kinnitada, mistõttu eksis ta kohe esimeste kontrollpunktidega. Edasine võistlus sujus tal siiski hästi ja koos tugevate kaasvõistlejatega pingutades saavutas ta oma rattaorienteeruja karjääri parima tulemuse.

Ehkki Allikberg on tänavu jõudnud mitmel Eesti mägirattavõistlusel poodiumile, pole ta rattavorm enda hinnangul veel kõige teravam. Selle aasta suurimad eesmärgid on tal seotud eelkõige septembris Bulgaarias toimuvate rattaorienteerumise juunioride maailmameistrivõistlustega.

Meie ülejäänud kahe noorte tiitlivõistluste debütandi – meesjuunioride klassis võistelnud Maarius Kotsulimi ja kuni M17-poiste seas võistelnud 15-aastase Aksel Markus Halliku tänane sõit ebaõnnestus erinevatel põhjustel, kuid poisid läbisid siiski pikad rajad määrustepäraselt ning neile läksid kirja 36. ja 29. kohad.

Homsel lühiraja võistlusel peaks noorte EM-il stardis olema ka täna 9. klassi eesti keele lõpueksamit teinud Anett Liisa Parts.

Võistluste koduleht: https://emtboc.com/en

Fotol: Marii-Isabel Allikberg pingutamas juunioride EM-i pika raja finišisirgel (autor: Margus Hallik)