Uudis

Eesti meistrid orienteerumisjiooksu lühirajal on Evely Kaasiku ja Lauri Sild
EEsti MV lühirajal N21 ja M21 poodium. Foto Külli Leola

Eesti meistrid orienteerumisjiooksu lühirajal on Evely Kaasiku ja Lauri Sild

Võrumaal Katõsillamõtsas selgusid 08. juunil Eesti meistrid orienteerumisjooksu lühirajal. Naiste põhiklassis oli teistest peajagu üle eelmisel nädalavahetusel maailmakarikavõistluste sprindietapil Itaalias seitsmendaks tulnud Evely Kaasiku (JOKA), kes naiste 4,5 km pikkuse 16 kontrollpunktiga raja läbis 30.47ga. Hõbeda võitis Kaastiku klubikaaslane Sigrid Ruul (JOKA, +9.33) ning pronksi Kerstin Uiboupin (OK Võru, +10.24).

Meeste põhiklassis jagasid Katõsillamõtsas omavahel kirkaimad medalid vennad Sillad: meeste 5,6 km 19 KPga raja võitis Lauri (31.32), 21 sekundit jäi maha Timo. Mõlemad esindavad orienteerumisklubi Võru. Pronksi võitis Kristo Heinmann (OK Ilves, + 2.04). Tervislikel põhjustel ei olnud kahjuks stardis tiitlikaitsja Kenny Kivikas.

Kui esimesse kontrollpunkti jõudis otseima ning kiireimaks osutunud teevaliku teinud Kristo Heinmann (-0.06), siis juba teises KPs oli ühesekundilise vahega Heinmanni ette liidriks tõusnud Lauri  Sild, kes oma positsiooni enam konkurentidele ei loovutanud.
Lauri jäi oma sooritusega rahule: „Mulle selline pisut tihedam ja ujuva reljeefipildiga maastik sobib. Enesetunne oli täna ka hea ja jooks sujus.“

Ka naiste võitja Evely Kaasiku tundis kordaläinud jooksust rõõmu. Kaasiku tõdes finišis, et täna oleks ta mõned sekundid ehk suutnud rajalt veel leida, kuid üldiselt tegi ta puhta jooksu.

Juunioride kiireimad olid Brigitte Panker (OK Ilves) ja Ossi Rasmus Priks (OK Rakvere).

Lõuna-Võrumaale Krabi ja Vastse-Roosa külade vahele Läti piiri äärde jäävast Katõsillamõtsast joonistas orienteerumiskaardi Ilgvars Caune Lätist ning rajad planeeris Markus Puusepp. Eesti lühiraja meistrivõistlused, millest võttis osa 407 orienteerujat vanuseklassides 14-80,  korraldas OK Võru Sixten Silla juhtimisel.

Homme selgitatakse samas Eesti meistrid põhiklasside teatejooksudes.

Võistluste koduleht: https://www.okvoru.ee/emv2024/

Evely Kaasiku 08.06.2024. Foto Külli Leola