Uudis

Lauri Malsroos sai rattaorienteerumise MK-etapil 5. koha

Lauri Malsroos sai rattaorienteerumise MK-etapil 5. koha

Täna algasid Lätis Smiltenes rattaorienteerumise maailma karikasarja II ringi etapid sprindivõistlusega. Ülikogenud 38-aastane Lauri Malsroos kinnitas enda jätkuvat kuulumist maailma eliiti, jõudes taas MK-etapil esikuuikusse.
7,5 km pikkune 27 kontrollpunktiga kaheringiline dünaamiline sprindivõistlus kulges Smiltene jõeoru kallastel nii parkmetsas kui ka linnatänavatel. Seejuures oli võistlus nõudlik nii tehniliselt kui füüsiliselt – üles-alla tuli läbida nii treppe kui munakivilõike ning vähem kui kahekümne minuti jooksul tuli võtta ka 140 tõusumeetrit.
Võidu viis veidi üllatuslikult Itaaliasse enne tänast MK-sarjas 12. kohal asunud Fabiano Bettega ajaga 17.50. Teisele kohale sõitis end aastaid maailma eliidis figureerinud leedulane Jonas Maišelis (+0.19) ja kolmanda koha saavutas MK-sarja üldliider soomlane Andre Haga (+0.27).
Lauri tegi rajal paar väiksemat viga, aga suures plaanis jäi sõiduga rahule (+0.50). Mehe enda sõnul oleks reaalne olnud jõuda ka esikolmikusse (puudu jäi vaid 13 sekundit), aga päris võidu eest oleks täna raske heidelda olnud.
Hea sõidu tegi ka 23-aastane Sander Pritsik, kes saavutas 28. koha (+2.16). Enda kohta korralikud sooritused tegid täna ka Eesti koondise erinevate generatsioonide esindajad: 44-aastane Priit Poopuu (44. koht) ja alles esimest aastat põhiklassis võistlev 21-aastane Mihkel Mahla (45. koht). Kohe nende järel lõpetas 46.-na Marek Karm.
Naiste seas võttis 6,5 km pikkusel rajal kindla võidu MK-sarja suveräänne liider Nikoline Splittorff Taanist ajaga 18.24. Ka naiste seas kuulus teine koht Leedu sportlasele – Gabriele Andrasiunienele (+0.51). Kolmanda koha saavutas Ruska Saarela Soomest (+1.02), kes jagas enne tänast MK-sarja II-III kohta koos leedulannaga.
Kui Eesti rattaorienteerumis koondise meestele on sprindivõistlused alati väga hästi sobinud, siis meie naised on eelistanud ja tundnud end tugevamana pigem metsa-distantsidel. Eestlannad tegid täna n-ö oma sõidud ära ja meie parim oli Mari Linnus 33. kohaga, kohe tema järel saavutas Eleri Hirv 34. ja veel alles juunioride hulka kuuluv Marii-Isabel Allikberg 39. koha.
Laupäeval jätkuvad MK-etapid Lätis pika raja võistlusega ja pühapäeval on kavas segateatesõidud.
Fotol: Lauri Malsroos tänase sprindivõistluse lõpusirgel
Margus Hallik, Eesti ratta-o koondise esindaja